Nieuws

Onze nieuwe coördinator: Filip Van Huffel

06 Nov 2014

Met Filip Van Huffel haalt de ! Kunsthumaniora een coördinator in huis die zijn sporen in de hedendaagse dansscene ruim verdiend heeft. Filip Van Huffel is danser, choreograaf, docent en artistiek leider van Retina Dance Company. In al die hoedanigheden heeft hij een indrukwekkend parcours opgebouwd. Hij creëert hedendaagse danswerken die commentaar geven op de huidige samenleving door het abstraheren van fundamentele, menselijke omstandigheden, gekanaliseerd door een constant onderzoek en observeren van mensen, hun fysieke eigenaardigheden, beweging en ruimtelijk gedrag.

Zijn werk onderzoekt hoe pure, abstracte beweging een theatrale kwaliteit kan communiceren. Van Huffel's choreografie wordt gekenmerkt door heel lichamelijke beweging, meeslepende energie en baanbrekend partnerwerk. Met Retina Dance Company toerde hij o.a. in: Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Portugal, Zwitserland, Zuid-Korea en Venezuela.

De ! Kunsthumaniora is trots dat Filip bereid is zijn artistieke en leidinggevende ervaring in te zetten voor de verdere ontwikkeling van de school. Samen het docententeam zal Filip niet alleen garant staan voor de hoogstaande kwaliteit van onze pre-professionele dansopleiding. Hij zal ook, vanuit zijn grondige kennis van de hedendaagse dans, zorgen voor een nog betere afstemming van de opleiding op de verwachtingen die de danswereld momenteel stelt aan jonge dansers.

Met deze coördinator is de ! Kunsthumaniora klaar om ook in de toekomst de enige echte pre-professionele dansopleiding voor hedendaagse dans te blijven.

(*) The Wu Li Master dances with his student. The Wu Li Master does not teach, but the student learns. The Wu Li Master always begins at the center, the heart of the matter...
(' De dansende Woe-Li meesters' is een boek uit 1979 van Gary Zukav)

Meer informatie via:

de ! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans in beeld