Filip Van Huffel - Coördinatie, Hedendaagse Dans Techniek, Project en Improvisatie - 3de Graad
Filip Van Huffel werd aanvankelijk opgeleid in de Plastische Kunsten voordat hij zijn dansopleiding op 18 jarige leeftijd aanvatte. Hij trainde met een scala van hedendaagse en klassieke dansdocenten in Europa.
Filip werkte als danser bij Fray Faust, Claudio Bernardo, Marie De Corte, Compagnie THOR en Random Dance Company.
Sinds 1996 is hij danser, choreograaf en artistiek leider van het Vlaams/Britse Retina Dance Company. Zijn werk onderzoekt hoe pure, abstracte beweging een theatrale kwaliteit kan communiceren. Van Huffel's choreografie wordt gekenmerkt door heel lichamelijke beweging, meeslepende energie en baanbrekend partnerwerk. Met Retina Dance Company toerde hij o.a. in: Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Portugal, Zwitserland, Zuid-Korea en Venezuela.
Naast zijn werk voor de ! Kunsthumaniora en Retina Dance Company is Filip ook docent choreografie aan de Lerarenopleiding van AP Conservatorium Antwerpen en is hij freelance choreograaf en docent hedendaagse danstechniek.
Jenneke Slaets - Hedendaagse Dans - 1ste Graad
Jenneke Slaets is opgegroeid in Hove (BE) waar ze op jonge leeftijd begon met dansen. Ze ontwikkelde haar vaardigheden aan de ! Kunsthumaniora in Wilrijk waar ze in 2014 afstudeerde.
Na deze opleiding verhuisde ze naar Leeds (UK) om haar bachelordiploma hedendaagse dans te behalen aan The Northern School of Contemporary Dance. In 2018 danste Jenneke mee in 'Le Massacre du Tympan' een samenwerking tussen La Verita dansgezelschap en Conservatorium Mechelen. Jenneke studeerde in 2020 af als Master in Theater- en Filmstudies aan de Universiteit Antwerpen.
Ondertussen doet ze in het kader van de Master in Dance opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen onderzoek naar de belichaming van tijd en publieksparticipatie. Naast deze studie blijft Jenneke haar kunstenaarschap ontwikkelen en haar kennis verdiepen als danser, maker, dramaturg en docent in het brede veld van de performance.
Natascha Pire - Hedendaagse Dans Creatie - 2de Graad
Natascha Pire houdt van dans, fysiek theater en de podiumkunsten in het algemeen, waardoor haar werkterrein als danser/choreograaf/coach heel gevarieerd is. Ze maakte en/of speelde de voorbije 25 jaar vele producties bij o.a. fABULEUS, ensemble Leporello, hetpaleis, Kopergietery, Bronks, Laika, Kwaad Bloed, INTI …
Zelf was ze o.a. te zien in in Het Verdragen van Versailles, Woudlingen van Randi De Vlieghe , operatie CHARLIE, Maar evengoed in Women van Ugo Dehaes en in de langspeelfilm Anna Karenina van Joe Wright in choreografieën van Sidi Larbi Cherckaoui.
Ze combineert met veel liefde en toewijding haar werk als performer en maker met workshops en coaching. Ze begeleidt zowel amateurs als dansers in opleiding, acteurs en andere bewegers, zowel in België als internationaal. Haar brede ervaring in podiumkunst uitoefenen en de creatie ervan geeft haar onnoemelijk veel inzicht in de mogelijkheden van dans en beweging als instrument en in de vertelkracht van het fysieke in alle mogelijke vormen en contexten.
Pieter Desmet- Hedendaagse Dans Techniek, Floorwork en Improvisatie (6 Dans)
Pieter Desmet begon zijn dansopleiding aan de Kunsthumaniora in Brussel, waarna hij verder studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2018 afstudeerde.
Sinds 2019 danst Pieter bij Ultima Vez / Wim Vandekeybus in de voorstellingen TRACES, Hands do not touch your precious Me en Scattered Memories. Daarnaast werkt hij als freelance danser voor o.a. OESTER / Aïda Gabriëls en Chris Snik. Hij is te zien in de filminstallatie Dragers van Koen Broos, en in muziekvideo’s van de electropopband Fortress en de noise-rockband La Jungle.
Pieter doceert tevens hedendaagse danstechniek aan o.a. het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (BE), Performact in Torres Vedras (PT), het DO-Festival (PL) en de International Dance Week Budapest (HU).
Sinds 2017 onderzoekt Pieter zijn eigen multidisciplinaire werk met als overkoepelend thema identiteitsontwikkeling. In 2019 richtte hij samen met danser en danstherapeut-in-opleiding Steffi Mennen en audiovisueel kunstenaar Jonathan De Maeyer het kunstplatform Persona op. Daarbinnen verzamelen zij hun individuele werk en ontwikkelen en (co-)creëren zij binnen hun gedeelde onderzoek The Body as Manifestation of Identity.
Audrey Pascal - Hedendaagse Dans techniek en Moderne Jazzdans techniek - 1ste, 2de en 3de Graad
Audrey Pascal studeerde jazz techniek in Parijs, won verschillende wedstrijden en begon in Montpellier (Fr) een professionele hogere dansopleiding, waar ze haar diploma leerkracht dans behaalde. Ze keerde terug naar Parijs en werd aangenomen in Ballets Jazz Art, onder leiding van Raza Hammadi en later bij Radhiofolio dance compagnie met Katto Ribeiro, hedendaagse jazz. Zij werkte ook met Serge Keuten en in een Afro-hedendaagse compagnie in Brussel. Zij werkte hard aan de hedendaagse techniek en werd choreografisch assistente voor de compagnie Belg’Art voor “Qui bent tu?”. Audrey deed mee aan verschillende festivals in Berlijn en Frankrijk met haar eerste stuk “Pieces of Life” en haar solo “I’m not an ewe”.
Audrey geeft les sinds 2003 in Parijs, Brussel, Antwerpen, Leuven, Waver en Namen.
Greet Boterman - Klassieke Dans - 1ste en 2de Graad
Greet Boterman studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en vervolledigde haar studies in Londen aan de “Teachers’ Course” van de “Royal Ballet School”. Zij danste bij verschillende gezelschappen: English National Ballet (UK), Ballet Imaginaire (UK), Ballet Ireland (IRE), Vienna Festival Ballet (UK), Chrysalis Dance (IRE), Cork City Ballet (IRE) en Ballet Classico de Madrid (Spanje). Naast verscheidene solistenrollen heeft zij de volgende hoofdrollen vertolkt: Odette/Odile (Zwanenmeer), Clara, Sugar Plum Fairy en Snow Queen (Notenkraker) en Swanilda (Coppelia). Ze heeft eveneens rollen gecreëerd in verscheidene moderne balletten en heeft meegedanst in de film “Phantom of the Opera”. Ze heeft lesgegeven voor de Association for Professional Dancers in Ireland, het Cecchetti Centre in Londen en was Ballet Mistress bij Ballet Imaginaire en Vienna Festival Ballet. Ze heeft verschillende stages gegeven te Longford, Galway, Dublin en Londen. Hiernaast is Greet gespecialiseerd in Pilates en Gyrotonic®.
Zij heeft in verschillende Pilates studio’s gewerkt te Londen en heeft nu haar eigen Pilates en Gyrotonic® studio. Ze werkt er met mensen die nood hebben aan revalidatie maar is ook gespecialiseerd in dansers en dansstudenten.
Greet aan de Specifieke Lerarenopleiding Dans aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier, waar zij afstudeerde met grote onderscheiding.
Greet geeft les aan de Bachelor opleiding en de lerarenopleiding van AP Koninklijk Conservatorium Antwerpen.
Mieke Wille - Klassieke Dans - 1ste en 2de Graad
Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).
In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.
Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).
Yasemin Kandemir - Klassieke Dans - 3de Graad
Yasemin Kandemir begon haar dansopleiding op 8 jarige leeftijd op de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Vervolgens zette ze haar studies verder aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (nu Koninklijk Conservatorium), waar ze al snel deel uitmaakte van Compagnie Aimé de Lignière van 1992 tot 1998. Naast Aimé de Lignière werkte ze ook voor verschillende TV- en filmproducties als danser en choreograaf.
Sinds 2000 is ze vast verbonden aan aan de Kunsthumaniora Antwerpen als klassieke docent en op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als rehearsal director, waardoor zij reeds met veel gerenommeerde choreografen heeft kunnen werken zoals Ann Van den Broek, David Hernandez, Roberto Olivan, Iris Bouche, Sidi Larbi Cherkaoui enz…
Recent assisteerde ze Damien Jalet bij de productie 'Les Méduses' voor het Louvre Museum in Parijs, Helder Seabra in 'No Man's Land' voor de Kunsthumaniora Antwerpen, 'Footprint' voor Fontys Dansacademie Tilburg en 'Trouw' met mij de Nieuwe film van Kadir Balci.
Miek Bartelen - Pilates - 2de en 3de Graad
Miek Bartelen studeerde Licentiaat Politieke Wetenschappen en Sociologie aan de Universiteit Antwerpen.
Ze genoot haar opleiding tot Pilates-instructor bij Marjorie Oron in de Pilates Studio in Den Haag en bij Romana Kryzanowska (zelf een leerling van Joseph Pilates),
Ze volgde Triadball Pilates workshops bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Oslo en Nederland, Core band workshop bij Kathy Corey in Nederland, 2006, 2007 en 2009, Body-Mind-Spirit Conference in Santa Clara California, workshops anatomie bij Lori Coleman-Brown uit Seattle en Sabina Formicella uit Italië en workshops Dynamic Alignment through Imagery bij Eric Franklin uit Zwitserland.
Werkervaring:
Danslerares bij studio Arabesque.
Pilatesinstructor bij Pilates Works in Antwerpen
Vandaag:
Pilateslerares bij dansstudio Arabesque
Pilatestrainer van de dansers van WArd/waRD, Ann Van Den Broeck.
Pilatesdocente kunsthumaniora Antwerpen.
Miek heeft haar eigen pilatesstudio " Classic Pilates" te Antwerpen
Reninka Van Roosbroeck - Kinesist / fysieke begeleiding
Door mijn grote passie dansen, kreeg ik een sterke fascinatie voor het menselijk lichaam en zijn beweging. Vanuit deze interesse ben ik na mijn middelbare studies aan de opleiding kinesitherapie begonnen. In 2018 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Antwerpen. Het was ook in dit laatste jaar dat ik als stagaire voor het eerst in aanraking kwam met praktijk Groenenborg en het team. De manier waarop het team werkt en omgaat met patiënten en de leergierigheid van iedere therapeut prikkelde me enorm. Ik was dan ook zeer fier dat ik in 2018 het team mocht versterken als kinesitherapeut.
Omdat ik mijn visie en skills wilde verbeteren ben ik aansluitend de opleiding Master na Master Manuele Therapie aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel) begonnen. Na deze opleiding te hebben afgerond was ik nog niet voldaan. Ik wilde nog meer kennis vergaren om patienten nog vollediger te kunnen behandelen. Daarom startte ik in 2019 de opleiding osteopathie aan FICO (Flanders International College of Osteopathy).
Daarnaast werk ik ook als kinesitherapeut en manueel therapeut bij Junior Ballet Antwerp.