Summerschool 2024

Onze Summerschool is dé gelegenheid om je dansvaardigheden te verdiepen terwijl je geniet van de zomerse vibes. Van hedendaagse tot klassieke dans, moderne jazzdans en choreografie, onze docenten staan klaar om je te begeleiden. Bereid je voor op een week vol energie, passie en artistieke ontwikkeling. Voor dansers van 10 tot 14 jaar.

Summerschool 2024

de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans organiseert een dynamische dansstage van 12 tot 16 augustus 2024 met professionele/internationale docenten.

Een week vol Hedendaagse, Klassieke dans en choreografische workshop voor jonge dansers van 10 tot 14 jaar.

Een week vol fun en beweging gegeven op verschillende niveaus, afgestemd op ieder individu met een toonmoment op het einde van de stage.

De deelnemers worden verdeeld in 3 groepen per leeftijd en per ervaring.

Groep A: 10-11 jarigen

Groep B: 12-13 jarigen

Groep C: 14 jarigen

Waar?

de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans

Kerkelei 43 - 2610 Wilrijk

Onze Anne Teresa De Keersmaeker-, Sidi Larbi Cherkaoui- en Ohad Naharin danszalen zijn unieke professionele danszalen om kwaliteitsvolle danslessen in aan te bieden.

Dansprogramma:

Dagelijks staat er 5 uur dans op het programma (klassieke en hedendaagse dans).

Er zijn 3 niveaus (qua leeftijd en dansniveau) waardoor we dansles op maat kunnen garanderen.

Een minimum aan danservaring is wel vereist voor deze stage.

 • 10u tot 11u20 Klassiek
 • 11u30 tot 12u50 Hedendaags of Modern Jazz

lunchpauze

 • 13u30 tot 16u Creatieve Workshop

Toonmoment voor alle ouders op vrijdag 16/08/2024 om 15u

Op het einde van de stage kunnen de ouders, vrienden en familie komen kijken naar het toonmoment. Om 15u worden de korte creaties van de verschillende workshops getoond.

Overnachting

In deze stage is overnachting mogelijk in het Internaat De Spits op Linkeroever. Twee begeleiders van het internaat en 3 monitoren staan ter beschikking van de deelnemers.

Tijdens de avond wordt er ook een ontspanningsprogramma georganiseerd door de ! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans.

Dansers worden in de ochtend van het internaat naar de school gebracht en ook 's avonds worden de dansers terug naar het internaat gebracht met een speciale bus van het internaat onder begeleiding.

Internaat De Spits biedt een gezonde en gevarieerde keuken aan, modern ingerichte kamers, eigen sporthal en sportterreinen in een groene omgeving, kortom de perfecte plaats om tot rust te komen tijdens deze intensieve dansweek.

Gelieve op de eerste dag van de stage uw eigen lunchpakket mee te brengen.

Inschrijven kan je via deze link

PRIJS VOOR DE VOLLEDIGE STAGE, INCLUSIEF INTERNAAT EN ETEN:

€380

In de prijs van € 380 zit:

 • Lessen klassieke dans, hedendaagse dans en workshop.
 • Overnachting
 • Vol pension
 • Verzekering via Danspunt
 • Begeleiding van avondactiviteiten
 • Vervoer van en naar het Internaat
 • Gelieve een lunchpakket voor de eerste dag mee te brengen

PRIJS VOOR DE STAGE ZONDER OVERNACHTING:

€200

In de prijs van €200 zit:

 • Lessen Klassieke dans, hedendaagse dans en workshop.
 • Verzekering via Danspunt.
 • Gelieve uw eigen lunchpakket mee te brengen.


Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijgt u een mail met alle informatie als ook het rekeningsnummer voor de volledige betaling van de stage.

ER WORDEN MAXIMAAL 20 DANSERS PER GROEP OP DE STAGE TOEGELATEN!!

Greet Boterman

Greet Boterman - Klassieke dans

Greet studeerde in 1996 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en vervolgde haar opleiding aan de lerarenopleiding van de Royal Ballet School in Londen. Ze kwalificeerde zich ook in de Pilates- en de Gyrotonic®-methode. Ze danste in verschillende gezelschappen zoals English National Ballet, Ballet Ireland, Chrysalis Dance en Vienna Festival Ballet, waar ze solist- en hoofdrollen danste, zoals Odette / Odile (Zwanenmeer), Clara (Notenkraker) en Swanilda (Coppelia). Bij haar terugkeer in België behaalde zij haar lerarendiploma aan het Hoger Instituut voor Dans en specialiseerde zich in letselpreventie voor professionele dansers en dansers in opleiding. Greet geeft klassieke dans aan de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans en AP Conservatorium Antwerpen.

Mieke Wille

Mieke Wille - Klassieke Dans

Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).

In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.

Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).

Yasemin Kandemir

Yasemin Kandemir - Klassieke Dans en workshop

Yasemin Kandemir begon haar dansopleiding op 8-jarige leeftijd aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Vervolgens zette ze haar studies verder aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (nu Koninklijk Conservatorium Antwerpen), waar ze deel uitmaakte van Compagnie Aimé de Lignière van 1992 tot 1998. Hiernaast werkte ze ook voor verschillende TV- en filmproducties als danser en choreograaf.

Sinds 2000 is ze vast verbonden aan de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans Antwerpen als docent klassieke dans en aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als rehearsal director. Hierdoor werkte zij samen met gerenommeerde choreografen zoals Ann Van den Broek, David Hernandez, Roberto Olivan, Iris Bouche, Sidi Larbi Cherkaoui enz…

Recent assisteerde ze Damien Jalet bij de productie 'Les Méduses' voor het Louvre Museum in Parijs, Helder Seabra in 'No Man’s Land' voor de Kunsthumaniora Antwerpen, 'Footprint' voor Fontys Dansacademie Tilburg en 'Trouw met mij' de Nieuwe film van Kadir Balci.

Michel Froget

Michel Froget - Modern Jazz

Michel Froget is professioneel danser, leraar en choreograaf. Opleiding: Jazz: Isabelle Becquet (Belgium), G.Vasquez (USA) enz… Hip Hop: Poppin Taco (USA),

Rasheed (France), Klassiek: Isabelle Becquet, M.Martinez, B.Cieza, Referenties dans:The Rose Revue, Stadsschouwburg Antwerpen, Eurosong 2006 - Belle Perez,Peter Stuyvesant Tour '95-'96-'97 (Griekenland), Referenties choreograaf: Theaterproductie "My Vision", Michael Jackson tribute met Christ'OF, CC De Werf, juni 2012, The Ultimate Dance Battle, vtm-dansprogramma maart - mei 2012, Hij is ook artistiek directeur van Move Dancecenter en van Move Dance Company "The Groovies".

Screenshot 2020 09 15 At 14 11 14

Miek De Vriese - Hedendaagse Dans en workshop

Miek De Vriese behaalde haar master diploma als docent moderne dans, improvisatie en compositie in Codarts Rotterdam.

Tijdens haar opleiding en daarna werkte ze samen met verschillende choreografen: Nanine Linning (Scapino), André Gringras, Lu Marivoet, Piet Rogie, Randi De Vlieghe,…

Ze is beginnen lesgeven in Rotterdam bij SKVR, waar ze jongerenprojecten mee opstartte in samenwerking met Scapino en de Meekers, NL.

Vervolgens keerde ze terug naar België waar ze in verschillende dansscholen les gaf/geeft: Terpsichore, dansstudio Flex, Academie van Bornem, dé kunsthumaniora Wilrijk en A'pen in de richtingen dans en woordkunst/ drama.

Naast het dansen volgde ze nog een mime opleiding bij de Antwerpse Mime Studio, een opleiding bewegingstheater / stelten en is ze freelance performer bij Theater Excess.

Ze volgde tal van dansstages in binnen en buitenland bij oa: Peridance NYC, DNA NYC, Alvin Ailey american dance theatre te NYC, Peter Jasko, Claire O'Neill, Michou Swennen, Bruce Taylor, Inaki Azpillaga, Ann van den Broeck, Iris Bouche, Natasa Frantzi, Filip Van Huffel, …

Min Hee Bervoets

Min Hee Bervoets - Hedendaagse dans en workshop

Min Hee Bervoets volgde een opleiding moderne dans aan de Kunsthumaniora Gent en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze ook de lerarenopleiding voltooide. Haar allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel 'The Power of Imagination'. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen.
Van 2005 tot en met 2008 nam Min Hee deel als danseres en choreograaf aan het jaarlijkse Fontys dansfestival te Nederland. Sinds 2009 werkt Min Hee daarnaast als leerkracht hedendaagse dans aan de! Kunsthumaniora' te Wilrijk.

Ze werkte voor o.a. So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.

de ! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans in beeld

Nieuws