Paas Dansstage

Paas Dansstage

Paasstage 8 tot 12 april 2024 voor dansers van 10 tot 14 jaar: Wat is een betere manier om de lente te vieren dan met onze Paas dansstage? Ontdek nieuwe dansstijlen, werk aan je creativiteit en beleef onvergetelijke momenten. Deze stage biedt een uitgebalanceerde mix van techniek, creativiteit en expressie tijdens workshop klassieke dans, Hedendaagse Dans, Contemporary Breaking en Musical.

Docenten: Mieke Wille, Pjotr Nuyts, Audrey Pascal en Deborah de Ridder.

Een unieke, intensieve dansstage voor jonge dansers tussen 10 en 14 jaar gegeven door professionele dansdocenten.

Deze dansstage heeft plaats in de prachtige studio’s van de ! Kunsthumaniora in Wilrijk.

Een minimum aan danservaring is vereist.

Inschrijven voor de Paasdansstage kan je via deze link


Docenten:

Mieke Wille - Klassieke Dans

Audrey Pascal - Hedendaagse Dans

Pjotr Nuyts - Contemporary Breaking

Deborah De Ridder - Musical/zang


Programma: Groep 1 (10-12j) Groep 2 (13-14j)
Voormiddag
9.30u tot 10.50u Klassieke dans Mieke Wille Hedendaagse Dans Audrey Pascal
Pauze
11.05u tot 12.25u Hedendaagse Dans Audrey Pascal Klassieke dans Mieke Wille12.25u – 13.15u middagpauze middagpauzeNamiddag

13.15u tot 14.35u Contemporary Breaking Musical/zang
Pauze

14.50 tot 16.10u Musical/zang Contemporary Breaking


Mieke Wille

Mieke Wille - Klassieke Dans

Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).

In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.

Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).

Screenshot 2016 11 29 10 31 55

Audrey Pascal - Hedendaagse Dans

Audrey Pascal studeerde jazz techniek in Parijs, won verschillende wedstrijden en begon in Montpellier (Fr) een professionele hogere dansopleiding, waar ze haar diploma leerkracht dans behaalde. Ze keerde terug naar Parijs en werd aangenomen in Ballets Jazz Art, onder leiding van Raza Hammadi en later bij Radhiofolio dance compagnie met Katto Ribeiro, hedendaagse jazz. Zij werkte ook met Serge Keuten en in een Afro-hedendaagse compagnie in Brussel. Zij werkte hard aan de hedendaagse techniek en werd choreografisch assistente voor de compagnie Belg’Art voor “Qui bent tu?”. Audrey deed mee aan verschillende festivals in Berlijn en Frankrijk met haar eerste stuk “Pieces of Life” en haar solo “I’m not an ewe”.

Audrey geeft les sinds 2003 in Parijs, Brussel, Antwerpen, Leuven, Waver en Namen.

Proxy image

Pjotr Nuyts – Contemporary Breaking

Ik ben Pjotr Nuyts en doe breakdance sinds ik tien jaar oud was en train sindsdien bijna elke week.

Toen ik begon met breakdance was ik direct gemotiveerd om een goeie b-boy te worden, ook mijn passie voor andere dansstijlen zoals bijvoorbeeld hedendaagse dans groeide. Zo ben ik op mijn 12de een dansopleiding gaan volgen en gevolgd door de professional bachelor opleiding aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen.

Sinds mijn twaalfde dans ik dus ongeveer 20 uur per week waarbuiten ik ook nog battles deed en breakdance shows gaf. De kennis die ik hierdoor heb verkregen geef ik graag door aan andere mensen en daardoor vind ik veel voldoening in het lesgeven. Progressie zien in mijn leerlingen geeft mij motivatie om elke les een beetje beter maken.

In de breakdancelessen wordt er belang gehecht aan technische skills. Een voorbeeld hiervan zijn Powermoves en moeilijke tricks die spectaculair zijn en ook leuk zijn om te doen.

Het creatieve aspect van breakdance is ook heel belangrijk. Zelf nieuwe moves uitvinden en coole combinaties maken is misschien zelfs nog belangrijker om een goeie b-boy te zijn, daarom wordt er in de lessen ook tijd besteed aan de creativiteit die te vinden is in breakdance.
Ook werken in groep en samen creëren is een belangrijke vaardigheid waaraan gewerkt wordt tijdens de lessen.

Pjotr werkt als danser bij Chokri Ben Chikha & Action Zoo Humain, Ultima Vez/Wim Vandekeybus en Anton Lachky.

Deborah De Ridder

Deborah De Ridder - Musical

Deborah De Ridder speelde op 9-jarige leeftijd de rol van “Annie” in de gelijknamige musical van het KJT. Later studeerde ze aan het Brabants Conservatorium afdeling muziektheater waar ze onder andere les kreeg van Edward Hoepelman. Na haar afstuderen speelde ze mee in de musicals: Sneeuwwitje, Kuifje, Rembrandt, Dracula, Grease, De Drie Biggetjes, The King And I, en Daens.

In 2009 nam Deborah deel aan de talentenjacht “Op zoek naar Maria” op VTM waarin men op zoek ging naar de hoofdrolspeelster voor “The Sound of Music”. Ze won dit programma en daarna stond ze maandenlang op de Planken als Maria Von Trapp in de Vlaamse versie van The Sound of Music.Ze was daarna te zien zijn in de one women musical “Tell me On a Sunday” en trok in datzelfde jaar met een cultureel centra tour langs Vlaanderen.Tegelijkertijd was ze ook te zien als bet in de musical “Oliver”.

Deborah vertolkte de rol van Elize Doolittle in My Fair Lady, Tzeitel en Fromme Sarah in “ Fiddler on the Roof” en ze nam de rol van Domino voor haar rekening in de gelijknamige musical.
Daarnaast was ze ook te zien in de Vlaamse versie van “ Annie”, waarin ze deze keer niet de schattige Annie maar de rol van Miss Hannigan vertolkte.

In de zomer van 2016 was ze te zien als Rosa in de musical “ Sacco & Vanzetti”. Ook reisde ze met Music Hall mee naar Singapore om daar in de Engelse productie “Cinderella” mee te spelen.

Ze speelde ook gastrollen in Vlaamse fictiereeksen zoals Binnestebuiten, Wittekerke, Ella, Familie, Spoed, Zone Stad en David.

Organisatie:

de ! Kunsthumaniora vzw

Kerkelei 43 - 2610 Wilrijk

tel: 0485 532304

email: dans@kunsthumaniora.be

Inschrijving alleen mogelijk voor de volledige stage. (4 lessen per dag) Uw inschrijving is slechts geldig na het betalen van het volledige bedrag.

Inschrijvingsgeld: € 200

Inschrijven voor de Paasdansstage kan je via deze link

de ! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans in beeld

Nieuws