Voorstellingen schooljaar 2020/21

Voor onze jonge dansers is podiumervaring een essentieel onderdeel van de opleiding. In de voorbereiding van een voorstelling komen alle onderdelen van de opleiding samen in 1 artistiek geheel. De dansers ervaren het werken op een professioneel niveau, leren werken met choreografen uit binnen- en buitenland en krijgen daarnaast ook kansen om hun eigen creaties op de dansvloer te brengen.

Moving ART 2020 - uitgesteld vanwege Coronavirus/COVID-19

Movign ART 2020 - uitgesteld vanwege Coronavirus/COVID-19

de! Kunshumaniora Hedendaagse Dans presenteert Moving ART 2020.

Van zodra er een nieuwe datum bekend is zal deze hier worden gecommuniceerd.

Kaarten kan u bestellen via: https://www.ccbe.be/nl/event/5...

Moving Art is het jaarlijkse visitekaartje van de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans. Alle leerlingen van de dansafdeling zijn te zien in een dynamisch programma met choreografieën van eigen dansleerkrachten en gastchoreografen met een internationale reputatie.

Choreografen: Miek De Vriese, Isabel Peeters, Jennifer Regidor, Yasemin Kandemir, Min Hee Bervoets, Michel Froget en Filip Van Huffel | Gastchoreografen: Dries Verstrepen (België), Steven Martin (Schotland), Marion Sparber (Italië) - Alan Fuentes Guerra (Mexico) en Iñaki Azpillaga (Spanje – België) | foto: Kathleen Michiels

Moving Art, een voorstelling vol jong, aanstormend dansgeweld.EXIT-GIP-VOORSTELLING 6 DANS

In het zesde jaar DANS werken de leerlingen aan een geïntegreerde proef (gip).

Deze vakoverschrijdende proef, waarbij de leerlingen aan een choreografische opdracht werken gedurende het volledige jaar, legt linken binnen de vakken Hedendaagse Dans Project, Nederlands, Engels, Frans, Kunstgeschiedenis en Muziekesthetica.

De leerlingen kiezen een concept en onderzoeken zowel een kunstenaar als een tekst als inspiratiebron voor hun choreografie. De choreografieën worden gedanst door de leerlingen van 6 Dans en dansers van het 3de, 4de en 5 de jaar.

Mentoren: Yasemin Kandemir en Filip Van Huffel

© 2021 de ! Kunsthumaniora Hedendaagse dans