Voorstellingen schooljaar 2019/20

Voor onze jonge dansers is podiumervaring een essentieel onderdeel van de opleiding. In de voorbereiding van een voorstelling komen alle onderdelen van de opleiding samen in 1 artistiek geheel. De dansers ervaren het werken op een professioneel niveau, leren werken met choreografen uit binnen- en buitenland en krijgen daarnaast ook kansen om hun eigen creaties op de dansvloer te brengen.

Fundraising voor de reis naar Glasgow 6 van Dans

De leerlingen van 6 dans gaan op uitwisseling naar de Scottish Youth Dance Company en de Scottish School of Contemporary Dance in Schotland van 19 tot 26 oktober 2019.

Om deze schoolreis te bekostigen richten de leerlingen, zoals elk jaar, een fundraiser/voorstelling in. Deze voorstelling, volledig door de leerlingen gechoreografeerd en georganiseerd, gaat door op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober om 19u30 en op zaterdag 12 oktober om 15u in de Betty Braem Zaal, Campus Harmonie. Alle dansers van onze dansafdeling zullen te zien zijn tijdens deze voorstelling.

Als je een half uurtje vóór de voorstelling komt kan je ook al genieten van een hapje en een drankje ten voordele van de reis naar Schotland.

Tickets kan je boeken via deze link.

Moving ART 2020

Movign ART 2020 - Cultuurcentrum Berchem 18, 19 en 20 maart 2020

de! Kunshumaniora Hedendaagse Dans presenteert Moving ART 2020.

Op woensdag 18 maart om 15u en 20u

Donderdag 19 maart om 20u

en Vrijdag 20 maart om 20u

Kaarten kan u bestellen via: www.ccbe.be

Moving Art is het jaarlijkse visitekaartje van de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans. Alle leerlingen van de dansafdeling zijn te zien in een dynamisch programma met choreografieën van eigen dansleerkrachten en gastchoreografen met een internationale reputatie.

Choreografen: Miek De Vriese, Isabel Peeters, Jennifer Regidor, Natascha Pire, Min Hee Bervoets en Filip Van Huffel.

Gastchoreografen: to be confirmed

foto's: Kathleen Michiels

Moving Art, een voorstelling vol jong, aanstormend dansgeweld.EXIT-GIP-VOORSTELLING 6 DANS

In het zesde jaar DANS werken de leerlingen aan een geïntegreerde proef (gip).

Deze vakoverschrijdende proef, waarbij de leerlingen aan een choreografische opdracht werken gedurende het volledige jaar, legt linken binnen de vakken Hedendaagse Dans Project, Nederlands, Engels, Frans, Kunstgeschiedenis en Muziekesthetica.

De leerlingen kiezen een concept en onderzoeken zowel een kunstenaar als een tekst als inspiratiebron voor hun choreografie. De choreografieën worden gedanst door de leerlingen van 6 Dans en dansers van het 3de, 4de en 5 de jaar.

Mentoren: Yasemin Kandemir en Filip Van Huffel

© 2019 de ! Kunsthumaniora Hedendaagse dans