Lerarenteam

Filip Van Huffel - Coördinatie, Hedendaagse Dans Techniek, Project en Improvisatie (5 Dans en 6 Dans)

Filip Van Huffel werd aanvankelijk opgeleid in de Plastische Kunsten voordat hij zijn dansopleiding op 18 jarige leeftijd aanvatte. Hij trainde met een scala van hedendaagse en klassieke dansdocenten in Europa.

Filip werkte als danser bij Fray Faust, Claudio Bernardo, Marie De Corte, Compagnie THOR en Random Dance Company.

Sinds 1996 is hij danser, choreograaf en artistiek leider van het Vlaams/Britse Retina Dance Company. Zijn werk onderzoekt hoe pure, abstracte beweging een theatrale kwaliteit kan communiceren. Van Huffel's choreografie wordt gekenmerkt door heel lichamelijke beweging, meeslepende energie en baanbrekend partnerwerk. Met Retina Dance Company toerde hij o.a. in: Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Portugal, Zwitserland, Zuid-Korea en Venezuela.

Naast zijn werk voor de ! Kunsthumaniora en Retina Dance Company is Filip ook docent choreografie aan de Lerarenopleiding van AP Conservatorium Antwerpen en is hij freelance choreograaf en docent hedendaagse danstechniek

Miek De Vriese - Hedendaagse Dans (1 Dans)

Miek De Vriese behaalde haar master diploma als docent moderne dans, improvisatie en compositie in Codarts Rotterdam.

Tijdens haar opleiding en daarna werkte ze samen met verschillende choreografen: Nanine Linning (Scapino), André Gringras, Lu Marivoet, Piet Rogie, Randi De Vlieghe,…

Ze is beginnen lesgeven in Rotterdam bij SKVR, waar ze jongerenprojecten mee opstartte in samenwerking met Scapino en de Meekers, NL.

Vervolgens keerde ze terug naar België waar ze in verschillende dansscholen les gaf/geeft: Terpsichore, dansstudio Flex, Academie van Bornem, dé kunsthumaniora Wilrijk en A'pen in de richtingen dans en woordkunst/ drama.

Naast het dansen volgde ze nog een mime opleiding bij de Antwerpse Mime Studio, een opleiding bewegingstheater / stelten en is ze freelance performer bij Theater Excess.

Ze volgde tal van dansstages in binnen en buitenland bij oa: Peridance NYC, DNA NYC, Alvin Ailey american dance theatre te NYC, Peter Jasko, Claire O'Neill, Michou Swennen, Bruce Taylor, Inaki Azpillaga, Ann van den Broeck, Iris Bouche, Natasa Frantzi, Filip Van Huffel, …

Isabel Peeters - Hedendaagse Dans (2 Dans en 3 Dans), Kunstinitiatie en Dans Anatomische Begeleiding (DAB)

Isabel Peeters studeerde als danser en docent aan het Koninklijk Conservatorium opleiding dans te Antwerpen.

Ze danste o.a. in het werk van David Hernandez, Pierre Rubio, Kendell Geers,… Ze maakt deel uit van het Bal Moderne team (Rosas) en werkte als assistent choreograaf voor fabuleus. Ze geeft workshops voor Kunstbende en geeft les op internationale dansstages oa. Japan (Nagoya, Osaka)

Jennifer Regidor - Hedendaagse Dans Techniek en Creatie (3 en 4 Dans)

Jennifer Regidor volgde haar studies dans aan het Hoger Instituut voor Dans (specialisatie hedendaagse dans) en vulde deze aan met de opleiding bij P.A.R.T.S. in Brussel.

Ze was danseres in choreografieën van o.a. Aimé de Lignière, Michou Swennen, Marie De Corte, Roberto Olivan (Rosas), Gabriella Koutchoumova, Anabel Schellekens, ... Ze werkte mee aan binnen- & buitenlandse dansprojecten in samenwerking met verschillende choreografen en groepen zoals P.A.R.T.S. (Anne Teresa De Keersmaeker), Cie. Aimé de Lignière, Cie. Arcoballo, Roberto Olivan, enz.

Sinds 1999 leidt ze haar eigen danscompagnie Lune. Verscheidene producties stonden al in menig culturele centra in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk. Als choreografe won ze verscheidene prijzen en in 2006 en 2009 werd ze met Lune ambassadeur van hedendaagse dans in Vlaanderen.

Ze is ook al jaren dansdocent verbonden aan het Danscentrum Aike Raes te Leuven. Na 17 jaren met Lune gaat Jennifer haar eerste solo-project (als choreografe- danseres) in première in STUK in januari 2017. Ze zal tevens als danseres deel uitmaken van de compagnie HNDRD o.l.v. Min Hee Bervoets.


Min Hee Bervoets - Hedendaagse Dans Techniek, Project en Improvisatie (5 Dans en 6 Dans)

Min Hee Bervoets volgde een opleiding moderne dans aan de Kunsthumaniora Gent en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze ook de lerarenopleiding voltooide. Haar allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel 'The Power of Imagination'. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen.
Van 2005 tot en met 2008 nam Min Hee deel als danseres en choreograaf aan het jaarlijkse Fontys dansfestival te Nederland. Sinds 2009 werkt Min Hee daarnaast als leerkracht hedendaagse dans aan de! Kunsthumaniora' te Wilrijk.

Ze werkte voor o.a. So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.

Audrey Pascal - Hedendaagse Dans techniek (4Dans) en Jazzdans techniek (6 Dans)

Audrey Pascal studeerde jazz techniek in Parijs, won verschillende wedstrijden en begon in Montpellier (Fr) een professionele hogere dansopleiding, waar ze haar diploma leerkracht dans behaalde. Ze keerde terug naar Parijs en werd aangenomen in Ballets Jazz Art, onder leiding van Raza Hammadi en later bij Radhiofolio dance compagnie met Katto Ribeiro, hedendaagse jazz. Zij werkte ook met Serge Keuten en in een Afro-hedendaagse compagnie in Brussel. Zij werkte hard aan de hedendaagse techniek en werd choreografisch assistente voor de compagnie Belg’Art voor “Qui bent tu?”. Audrey deed mee aan verschillende festivals in Berlijn en Frankrijk met haar eerste stuk “Pieces of Life” en haar solo “I’m not an ewe”.

Audrey geeft les sinds 2003 in Parijs, Brussel, Antwerpen, Leuven, Waver en Namen.

Greet Boterman - Klassieke Dans (1 Dans en 3 Dans)

Greet Boterman studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en vervolledigde haar studies in Londen aan de “Teachers’ Course” van de “Royal Ballet School”. Zij danste bij verschillende gezelschappen: English National Ballet (UK), Ballet Imaginaire (UK), Ballet Ireland (IRE), Vienna Festival Ballet (UK), Chrysalis Dance (IRE), Cork City Ballet (IRE) en Ballet Classico de Madrid (Spanje). Naast verscheidene solistenrollen heeft zij de volgende hoofdrollen vertolkt: Odette/Odile (Zwanenmeer), Clara, Sugar Plum Fairy en Snow Queen (Notenkraker) en Swanilda (Coppelia). Ze heeft eveneens rollen gecreëerd in verscheidene moderne balletten en heeft meegedanst in de film “Phantom of the Opera”. Ze heeft lesgegeven voor de Association for Professional Dancers in Ireland, het Cecchetti Centre in Londen en was Ballet Mistress bij Ballet Imaginaire en Vienna Festival Ballet. Ze heeft verschillende stages gegeven te Longford, Galway, Dublin en Londen. Hiernaast is Greet gespecialiseerd in Pilates en Gyrotonic®.

Zij heeft in verschillende Pilates studio’s gewerkt te Londen en heeft nu haar eigen Pilates en Gyrotonic® studio. Ze werkt er met mensen die nood hebben aan revalidatie maar is ook gespecialiseerd in dansers en dansstudenten.

Greet aan de Specifieke Lerarenopleiding Dans aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier, waar zij afstudeerde met grote onderscheiding.

Greet geeft les aan de Bachelor opleiding en de lerarenopleiding van AP Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Mieke Wille - Klassieke Dans 2de Graad  (2 Dans en 4 Dans)

Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).

In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.

Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).

Yasemin Kandemir - Klassieke Dans 3de Graad (5 Dans en 6 Dans)

Yasemin Kandemir begon haar dansopleiding op 8 jarige leeftijd op de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Vervolgens zette ze haar studies verder aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (nu Koninklijk Conservatorium), waar ze al snel deel uitmaakte van Compagnie Aimé de Lignière van 1992 tot 1998. Naast Aimé de Lignière werkte ze ook voor verschillende TV- en filmproducties als danser en choreograaf.

Sinds 2000 is ze vast verbonden aan aan de Kunsthumaniora Antwerpen als klassieke docent en op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als rehearsal director, waardoor zij reeds met veel gerenommeerde choreografen heeft kunnen werken zoals Ann Van den Broek, David Hernandez, Roberto Olivan, Iris Bouche, Sidi Larbi Cherkaoui enz…


Recent assisteerde ze Damien Jalet bij de productie 'Les Méduses' voor het Louvre Museum in Parijs, Helder Seabra in 'No Man's Land' voor de Kunsthumaniora Antwerpen, 'Footprint' voor Fontys Dansacademie Tilburg en 'Trouw' met mij de Nieuwe film van Kadir Balci.

Miek Bartelen - Pilates (3 Dans, 4 Dans, 5 Dans en 6 Dans)

Miek Bartelen studeerde Licentiaat Politieke Wetenschappen en Sociologie aan de Universiteit Antwerpen.
Ze genoot haar opleiding tot Pilates-instructor bij Marjorie Oron in de Pilates Studio in Den Haag en bij Romana Kryzanowska (zelf een leerling van Joseph Pilates),
Ze volgde Triadball Pilates workshops bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Oslo en Nederland, Core band workshop bij Kathy Corey in Nederland, 2006, 2007 en 2009, Body-Mind-Spirit Conference in Santa Clara California, workshops anatomie bij Lori Coleman-Brown uit Seattle en Sabina Formicella uit Italië en workshops Dynamic Alignment through Imagery bij Eric Franklin uit Zwitserland.

Werkervaring:
Danslerares bij studio Arabesque.
Pilatesinstructor bij Pilates Works in Antwerpen

Vandaag:
Pilateslerares bij dansstudio Arabesque
Pilatestrainer van de dansers van WArd/waRD, Ann Van Den Broeck.
Pilatesdocente kunsthumaniora Antwerpen.

Miek heeft haar eigen pilatesstudio " Classic Pilates" te Antwerpen

Michel Froget - Moderne Jazzdans (4 en 5 Dans)

Michel Froget is professioneel danser, leraar en choreograaf. Opleiding: Jazz: Isabelle Becquet (Belgium), G.Vasquez (USA) enz… Hip Hop: Poppin Taco (USA), Rasheed (France), Klassiek: Isabelle Becquet, M.Martinez, B.Cieza, Referenties dans:The Rose Revue, Stadsschouwburg Antwerpen, Eurosong 2006 - Belle Perez,Peter Stuyvesant Tour '95-'96-'97 (Griekenland), Referenties choreograaf: Theaterproductie "My Vision", Michael Jackson tribute met Christ'OF, CC De Werf, juni 2012, The Ultimate Dance Battle, vtm-dansprogramma maart - mei 2012, Hij is ook artistiek directeur van Move Dancecenter en van Move Dance Company "The Groovies".

Michel Froget geeft moderne jazzdans aan de! Kunsthumaniora sinds september 2019.

© 2021 de ! Kunsthumaniora Hedendaagse dans