Summerschool 2019

Een intensieve dansstage voor jonge dansers van 10 tot 14 jaar oud.

de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans organiseert een dynamische dansstage van 12 tot 16 augustus 2019 met professionele/internationale docenten.

Een week vol Hedendaagse en Klassieke dans voor jonge dansers van 10 tot 14 jaar. (Geboren in 2005, 2006, 2007, 2008, 2009)

de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans organiseert een dynamische dansstage van 12 tot 16 augustus 2019

Een week vol Hedendaagse en Klassieke dans voor jonge dansers van 10 tot 14 jaar. (Geboren in 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009) Deze summerschool wordt gegeven door een professioneel team van dansdocenten.

Een week vol hedendaagse en klassieke dans, fun en beweging gegeven op verschillende niveaus, afgestemd op ieder individu met een toonmoment op het einde van de stage


De deelnemers worden verdeeld in 3 groepen per leeftijd en per ervaring.

Groep A: 10-11 jarigen (geboren in 2008-2009)

Groep B: 12-13 jarigen (geboren in 2006, 2007)

Groep C: 14 jarigen (Geboren in 2005)

Waar?

de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans

Kerkelei 43 - 2610 Wilrijk

Onze Anne Teresa De Keersmaeker-, Sidi Larbi Cherkaoui- en Ohad Naharin danszalen zijn unieke professionele danszalen om kwaliteitsvolle danslessen in aan te bieden.


Dansprogramma:

Dagelijks staat er 5 uur dans op het programma (klassieke en hedendaagse dans).

Er zijn 3 niveaus (qua leeftijd en dansniveau) waardoor we dansles op maat kunnen garanderen.

Een minimum aan danservaring is wel vereist voor deze stage.


 • 10u tot 11u20 Klassiek
 • 11u30 tot 12u50 Hedendaags

lunchpauze

 • 13u30 tot 16u Creatieve Workshop


Toonmoment op vrijdag 16/08/2019 om 15u

Op het einde van de stage kunnen de ouders, vrienden en familie worden de korte creaties van de verschillende workshops getoond.


Overnachting

In deze stage is overnachting mogelijk in het Internaat De Spits op Linkeroever. Twee begeleiders van het internaat en 4 monitoren staan ter beschikking van de deelnemers.

Tijdens de avond wordt er ook een ontspanningsprogramma georganiseerd door de ! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans.

Dansers worden in de ochtend van het internaat naar de school gebracht en ook 's avonds worden de dansers terug naar het internaat gebracht met een speciale bus van het internaat onder begeleiding.

Internaat De Spits biedt een gezonde en gevarieerde keuken aan, modern ingerichte kamers, eigen sporthal en sportterreinen in een groene omgeving, kortom de perfecte plaats om tot rust te komen tijdens deze intensieve dansweek.

Gelieve op de eerste dag van de stage uw eigen lunchpakket mee te brengen.


WWW.KH-HEDENDAAGSEDANS.BE

Inschrijving voor de Summerschool kan via deze link: https://goo.gl/forms/off5pWYLWk6f6v112

PRIJS VOOR DE VOLLEDIGE STAGE, INCLUSIEF INTERNAAT EN ETEN:


€360

In de prijs van € 360 zit:

 • Lessen klassieke dans, hedendaagse dans en workshop.
 • Overnachting
 • Vol pension
 • Verzekering via Danspunt
 • Begeleiding van avondactiviteiten
 • Vervoer van en naar het Internaat
 • Gelieve een lunchpakket voor de eerste dag mee te brengen


PRIJS VOOR DE STAGE ZONDER OVERNACHTING:

€185

In de prijs van €185 zit:

 • Lessen Klassieke dans, hedendaagse dans en workshop.
 • Verzekering via Danspunt.
 • Gelieve uw eigen lunchpakket mee te brengen.


Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijgt u een mail met alle informatie als ook het rekeningsnummer voor de volledige betaling van de stage.

ER WORDEN MAXIMAAL 75 DANSERS OP DE STAGE TOEGELATEN!!

Meer info: www.kh-hedendaagsedans.be

CV'S DOCENTEN

Karin Heyninck - Klassieke dans


Karin Heyninck genoot haar opleiding aan het Koninklijk Instituut voor Ballet te Antwerpen onder de Directie van Jeanne Brabants. Ze nam deel aan tal van internationale balletconcours.

Ze was soliste bij het Koninklijke Ballet Van Vlaanderen (Jeanne Brabants), Nederlands Dans Theater (Jiri Kylian) en het English National Ballet (Peter Schaufuss)

Sinds 2006 is zij actief als choreografe en leerkracht Klassieke Dans aan de! Kunsthumaniora Antwerpen.

Mieke Wille - Klassieke Dans

Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).

In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.

Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).

Yasemin Kandemir

Yasemin Kandemir begon haar dansopleiding op 8-jarige leeftijd aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Vervolgens zette ze haar studies verder aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie (nu Koninklijk Conservatorium Antwerpen), waar ze deel uitmaakte van Compagnie Aimé de Lignière van 1992 tot 1998. Hiernaast werkte ze ook voor verschillende TV- en filmproducties als danser en choreograaf.

Sinds 2000 is ze vast verbonden aan de! Kunsthumaniora Hedendaagse Dans Antwerpen als docent klassieke dans en aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen als rehearsal director. Hierdoor werkte zij samen met gerenommeerde choreografen zoals Ann Van den Broek, David Hernandez, Roberto Olivan, Iris Bouche, Sidi Larbi Cherkaoui enz…

Recent assisteerde ze Damien Jalet bij de productie 'Les Méduses' voor het Louvre Museum in Parijs, Helder Seabra in 'No Man’s Land' voor de Kunsthumaniora Antwerpen, 'Footprint' voor Fontys Dansacademie Tilburg en 'Trouw met mij' de Nieuwe film van Kadir Balci.

Isabel Peeters - Hedendaagse Dans

Isabel Peeters studeerde af als danseres en docente aan het Koninklijk Conservatorium opleiding dans te Antwerpen.

Ze danste o.a. in het werk van David Hernandez, Pierre Rubio, Kendell Geers,… Ze maakte deel uit van het Bal Moderne team (Rosas) en werkte als assistent choreograaf voor fabuleus. Ze geeft workshops voor Kunstbende en geeft les op internationale dansstages oa. Japan (Nagoya, Osaka)

Magali Casters - Hedendaagse Dans

Magali Casters studeerde in 2010 af aan De Kunsthumaniora en vervolledigde daarna haar studies aan het conservatorium in Antwerpen als uitvoerend dansers en leerkracht.Sindsdien werkt ze freelance voor verschillende compagnies waaronder ‘Eastman’, ‘La Horde’, ‘Sprookjes enzo’, ‘Lap’, ‘Theater Tol’,…
Daarnaast werkt ze ook als leerkracht en choreograaf in de academies te Bornem en Lier.

Min Hee Bervoets - Hedendaagse dans

Min Hee Bervoets volgde een opleiding moderne dans aan de Kunsthumaniora Gent en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze ook de lerarenopleiding voltooide. Haar allereerste choreografie was voor de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen, met de titel 'The Power of Imagination'. Min Hee won deze wedstrijd en is vanaf dat moment blijven choreograferen.
Van 2005 tot en met 2008 nam Min Hee deel als danseres en choreograaf aan het jaarlijkse Fontys dansfestival te Nederland. Sinds 2009 werkt Min Hee daarnaast als leerkracht hedendaagse dans aan de! Kunsthumaniora' te Wilrijk.

Ze werkte voor o.a. So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.

© 2019 de ! Kunsthumaniora Hedendaagse dans