Paasstage 12-16 april 2021

Docenten:

Dries Verstreepen - Hedendaagse dans

Mieke Wille - Klassieke Dans

Audrey Pascal - Moderne Jazzdans

Deborah De Ridder - Musical

Inschrijven voor de Paas dansstage kan via DEZE LINK.

Een unieke, intensieve dansstage voor jonge dansers tussen 10 en 14 jaar gegeven door

professionele dansdocenten. Deze dansstage heeft plaats in de prachtige studio’s van de ! Kunsthumaniora in Wilrijk.

Een minimum aan danservaring is vereist.Deze intensieve dansstage wordt gegeven door professionele dansdocenten met een toonmoment op het einde van de stage. Beweging, creativiteit, fun en techniek. Een ideale voorbereiding op onze audities.

Voor wie?

10-14 jarigen


  • Groep 1: 5de en 6de lager onderwijs
  • Groep 2: 1ste en 2de jaar ( 1ste graad) sec. onderwijs


Open dag op vrijdag 16 april 2021. Toegang gratis.

Mieke Wille - Klassieke Dans

Mieke Wille startte haar professionele opleiding als 11 jarige leerling in de Prinsstraat aan het Stedelijk Instituut voor Ballet te Antwerpen (olv. Dir. J. Brabants en later Dir. M. Pañeda).

In 1997 studeerde ze af en werd aangenomen als balletdanseres bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (olv. Dir. Robert Denvers) waar ze na 2 jaar promoveerde tot half-soliste.

Als half soliste danste ze rollen in verscheidene avondvullende balletprogramma's in binnen en buitenlandse danstheaters.
Na haar carrière bij het KBVV behaalde ze haar “Pedagogisch Diploma leraar Dans" aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Tot op heden is ze docente klassiek ballet aan de Academie Muziek, Woord en Dans te Bornem en de! Kunsthumaniora Antwerpen (Wilrijk 2de graad klassiek ballet).

Dries Verstreepen – Hedendaagse dans

Dries Verstreepen – Hedendaagse dans

Dries Verstreepen begon zijn danscarrière in Dansstudio Tokati op 6-jarige leeftijd. Zijn talent werd enkele jaren later ontdekt. Sindsdien heeft hij gedanst in producties van Filip Van Huffel, Alex Kyriakoulis, Agostina D'alessandro, Anton Lachky en Wim Vandekeybus. Dries studeerde bachelor Dans op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en verdiept zichzelf sinds 2011 in lesgeven, coaching en choreograferen. Door de jaren heen ontwikkelde hij meer en meer zijn eigen werk. Hij werkt vanuit het sterke center van het lichaam en de energie van specifiek bewegingsmateriaal. Dit combineert hij met verschillende grondtechnieken en acrobatie.

Audrey Pascal - Jazz

Audrey Pascal studeerde jazz techniek in Parijs, won verschillende wedstrijden en begon in Montpellier (Fr) een professionele hogere dansopleiding, waar ze haar diploma leerkracht dans behaalde. Ze keerde terug naar Parijs en werd aangenomen in Ballets Jazz Art, onder leiding van Raza Hammadi en later bij Radhiofolio dance compagnie met Katto Ribeiro, hedendaagse jazz. Zij werkte ook met Serge Keuten en in een Afro-hedendaagse compagnie in Brussel. Zij werkte hard aan de hedendaagse techniek en werd choreografisch assistente voor de compagnie Belg’Art voor “Qui bent tu?”. Audrey deed mee aan verschillende festivals in Berlijn en Frankrijk met haar eerste stuk “Pieces of Life” en haar solo “I’m not an ewe”.

Audrey geeft les sinds 2003 in Parijs, Brussel, Antwerpen, Leuven, Waver en Namen.

Deborah De Ridder - Musical

Deborah de Ridder is een Vlaams actrice, zangeres, danseres afkomstig uit het Antwerpse Schoten. Ze speelt voornamelijk in musicals, maar vertolkte ook al enkele gastrollen op televisie. Op 3 juni 2009 won ze het VTM-programma Op zoek naar Maria, wat haar de hoofdrol van Maria opleverde in de nieuwe Vlaamse uitvoering van de musical The Sound of Music.

Deborah studeerde aan de! Kunsthumaniora in Antwerpen, richting Woordkunstdrama, nadien aan het conservatorium in Brussel, richting Drama, richting Musical, en daarna aan het Brabants Conservatorium, richting Muziektheater. Vervolgens volgde ze een cursus aan de Guilford School of Acting (GSA), deed zij musicalstages bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en liep ze workshops bij onder anderen Carline Brouwer, Rosemary Ashe, Brigitte Odett, Koen van Dijk en Robert Long. De Ridder organiseert nu zelf musical stages & workshops.

Ze trad op in onder andere The Sound of Music (2009), Daens (2008), Grease (2007-2008), Kuifje: De Zonnetempel (2007), De 3 Biggetjes (2007), Rembrandt (2006), Dracula (2005-2006), Sneeuwwitje (1998/2005), King and I (Koninklijk Ballet van Vlaanderen), Porters' Party, Annie en Cinderella (Vlaamse Opera).

Organisatie

de ! Kunsthumaniora vzw

Kerkelei 43 - 2610 Wilrijk

tel: 0485 532304

email: khdansstages@gmail.com of filip@kh-hedendaagsedans.be

Dagindelng

Zalen:

Sidi Larbi Cherkaoui zaal - groep 1

Ohad Naharin Zaal - groep 2


Schema:

9u30 - 11u00

  • Groep 1 Mieke Wille: Klassieke dans
  • Groep 2 Cathy Petit: Musical / zang

11u15 - 12u45

  • Groep 1 Cathy Petit: Musical / zang
  • Groep 2: Mieke Wille: Klassieke dans

12u45 - 13u30 middagpauze

13u30 - 15u

  • Groep 1 Dries Verstreepen: Hedendaagse dans
  • Groep 2 Audrey Pascal: Jazz

15u15 - 16u45

  • Groep 1 Audrey Pascal: Jazz
  • Groep 2 Dries Verstreepen: Hedendaagse dans

De organisatoren zijn NIET verantwoordelijk voor lichamelijke letsels en/of diefstal.

De organisatie heeft het recht docenten te vervangen.

Er is geen enkele terugbetaling door ziekte of ongeval.

Verzekering tegen ongevallen via Danspunt is inbegrepen in de prijs.


Inschrijving alleen mogelijk voor de volledige stage. (4 lessen per dag) Uw inschrijving is slechts geldig na het betalen van het volledige bedrag.

Inschrijvingsgeld: € 185

Inschrijven voor de Paas dansstage kan via DEZE LINK.

© 2021 de ! Kunsthumaniora Hedendaagse dans